Heeft mijn dierbare een gokprobleem?

Als iemand die je dierbaar is een gokprobleem heeft, zou hij of zij:

Steeds defensiever wordt over zijn of haar gokgedrag. Hoe dieper een gokverslaafde in de problemen zit, hoe defensiever iemand over gokken is als een manier om geld te verdienen.

Je dierbare is misschien geheimzinnig, defensief of geeft zelfs jou de schuld voor de gokbehoefte en je vertelt dat hij of zij het alleen maar voor jou doet en dat je moet vertrouwen in een enorme winst.

Ineens geheimzinnig over geld en financiën doet. Je geliefde zou ineens enorm veel interesse kunnen tonen in het doen van de administratie, of er zou ineens een enorm gat in de financiën kunnen zitten, terwijl je inkomen en uitgaven hetzelfde zijn gebleven. Spaargeld zou ineens kunnen verdwijnen, of er zijn ineens leningen of voorschotten.

probleem-met-gokken

Erg wanhopig worden om geld te vinden om te gokken. Creditcard rekeningen kunnen hoger worden, of je dierbare vraagt familie en vrienden om geld. Sieraden of andere waardevolle spullen kunnen mysterieus verdwijnen omdat ze verkocht worden.

Stop met Gokken

Stoppen met gokken is erg moeilijk voor iemand een gokverslaafde, maar je kunt altijd hulp krijgen. Het feit dat je deze pagina gelezen hebt is ook erg belangrijk omdat het de eerste stap van erkenning van het “gok probleem” is.